HR Advisering

Om uw strategische HR-doelen te kunnen behalen is het van belang dat de doelen worden vertaald naar concrete actieplannen en ontwikkelingsprogramma’s. Puur loopbaan adviseert en ondersteunt u bij de uitvoering van vraagstukken op het gebied van Human Resource met als doel een betere performance van medewerkers en teams. Wij ondersteunen u met het verbinden van uw organisatiedoelen aan de teamdoelen en ontwikkeling van uw medewerkers. Hierbij kunt u denken aan de volgende onderwerpen:

  • Talent- en competentieontwikkeling; welke talenten en competenties heeft uw organisatie in de toekomst nodig om te kunnen overleven? Ervoor zorgdragen dat uw personeelsbestand (en dus uw organisatie) klaar is voor de toekomst en voldoet aan deze eisen is essentieel in het kunnen blijven innoveren en concurreren.
  • Duurzame inzetbaarheid; het blijven ontwikkelen van uw medewerkers zodat ze optimaal betrokken en gemotiveerd zijn vergt een planmatige aanpak. Medewerkers in beweging krijgen en houden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel werkgever als medewerker.
  • Leiderschapsontwikkeling; Krachtige, authentieke leidinggevenden met een duidelijke visie die organisatiedoelen kunnen realiseren met hun medewerkers zijn van groot belang voor elk bedrijf.

De werkenergieanalyse is een analysetool dat we inzetten bij bovenstaande onderwerpen. Het maakt stress- en energiebronnen inzichtelijk op (functie- en organisatieniveau) en werkt effectief aan bevlogenheid. Meer bevlogenheid leidt tot betere (team)prestaties, meer omzet, minder ziekteverzuim en burnout. 


 
      Afbeelding invoegen